- Söndag 11/11-12

Då var det söndag ännu en gång. Känns rätt skönt ändå med söndag på något sätt. För den där söndagsångesten som annars brukar krypa sig på när man ska jobba gör inte det! Att börja läsa på högskolan var nog ett klokt beslut kan jag känna!
Att ha träffat så mycket nytt folk var något som behövdes i min vardag. Vissa har redan gjort större intryck än vad andra gjort. Men hey, alla är vi olika. Och tur är nog det!
 
Helgen som gått har varit riktigt rolig! Började med att göra tenta i torsdags. Känndes helt okej så det får bära eller brista. Är första tentan som jag någonsin gör så blir inte allt för ledsen om den går åt fanders. Jag har gjort mitt bästa så får man se hur långt det räcker helt enkelt.
Fredagen bjöds på hoppträning hos Johanna tillsammans med Tove och yrvädret Diesel. Unix var så taggad att hon körde rodeo lite här och var, vilket ledde till att Sara fick tugga grus. Gjorde mig inte illa, skrattade mest åt att Unix kunde visa en annan sida hon med. Bör även säga att Tove och Johanna gjorde samma sak. Så blir tårta nästa gång!
Fredagen fortsatte vidare till Borås och förförför fest hos Mattias på Saga med han och Tobbe. Vidare ner till stan och skumpa på Bara, och sedan över gatan till Oliven där jag äntligen fick äta min plankstek! Åh så gott!
 Efter maten drog vi tillbaka till Saga där ännu en förfest va, så gällde bara att hänga på igen. Diverse härliga skratt blev det, och även meningar som kommer att stanna kvar. Därefter knallade vi iväg igen, (hemskt mycket gående denna kväll), ner till stan och Grand. Lyckad första utgång för mig på Grand iaf, så lär bli fler gånger! Mötte även där välbekanta ansikten som gjorde hela kvällen rolig också!
 
Lördagen blev lugn. Den mörnultade kroppen tyckte att det behövdes ta det lungt och så gjordes det. Även idag har det varit lungt. Skönt
 
Nu tar vi nya tag inför nästa delkurs som börjar i morgon:
- Allmändidaktik och lärande.
Blir nog spännande!
 
 

- Long time

Det där med att blogga kanske inte riktigt var min grej. Men det skadar inte att ha någonstans att förvara sina tankar om saker och ting.
 
Mycket har hänt sedan sist man satt här och skrev. Sist jag satt här så var jag anställd på ett jobb som jag inte riktigt tyckte om alla gånger, att vara bemanningsanställd kanske inte riktigt va min grej, men det var ett jobb. För idag handlar livet inte om att ha roligt när det gäller jobb, det handlar om att kunna överlava vardagen. Kunna betala för sig och inte leva på andra.
 
Jag har även blivit varslad under tiden. Och bytt kontor vad gäller med att jobba inom bemanning. Roliga äventyr, roligt folk att träffa och lära känna, men det tog på krafterna att behöva pendla så mycket som det tillslut blev.
 
Har också opererat mig, två gånger om dessutom! Inte så allvarligt som det kanske låter, men att få bort visdomständerna var nog bland det klokaste, efter att ha haft räls, jag gjort för min mun och mina käkar. Känner helt klart en skillnad. Kan helt enkelt konstatera att alla de tusentals kronorna jag lagt på mitt vackra gap är värt det.
 
Sedan att bli uppringd och bli tillfrågad om man vill ha jobb är en annan sak jag upplevt. Helt fantastiskt att någon ringer just mig! Fatta kännslan av att någon bara "Hej Sara, du har ju förr hört av dig om att du vill ha nytt jobb, och nu behöver vi någon. Vill du ha nytt jobb?" Rätt mäktigt får jag lov att säga, och jag känner mig stolt. Jag sträcker lite extra på mig. Någon trodde på mig och tänkte att jag passade för detta jobbet. Ett jobb som jag ALDRIG tidigare trodde att det skulle jag jobba med. Helt fantastiskt att få pröva på det! Och är glad att jag tog chansen att pröva på det!
 
Att sedan under sommaren få bli moster igen, det är rätt fräck kännsla det med! 1 Juli kom Alice lillasyster Hanna till världen! Ännu en charmerande individ i vår, kanske inte alltid lika charmerande släkt, till världen! Alice om någon va rätt stolt när mor, far och lillasyster kom hem.
 
Men vad händer i mitt liv just nu?
Jodå, min livsresa fortsätter. Förtillfället lever jag som studerande. Närmare bestämt på Högskolan i Borås. Läser till grundlärare med arbete i fritidshem som det så fint heter. Eller i folk mun läser jag kort och gott till fritidspedagog. Känns just nu som att jag valt rätt. Trivs med de nyfunna vännerna och allt där till. Dock så kan väl de där tentorna kvitta men hey, dem ska jag fixa! I morgon har jag en tenta i akademiskt skrivande, där jag ska skriva en utredande text som har med barns läsförmåga och hur man kan ta tillvara på deras intresse för läsning. Ger mig tusan på att jag ska klara den, då gör jag det.
 
Känner att det plötsligt blev mycket skrivet här. Vem vet, kanske kikar in här inom en snar framtid igen för att dela med mig av allt som händer i livet.
 
Tjingeling så länge!
 
/ Sara