- Torsdagsregn

Det bara öser och öser ned regn idag!
USH! Jag vill ha sol över helgen! Sedan kan det regna bäst det vill!
Uäh...

Ska allt nana snart.
Men gillar inte de här med att sova själv.. De blir lite ensamt.
Får smyga in med katten så får han ligga och kurra hos mig ^^,

- Regn regn regn...

Brr, kallt som tusan är vad det är just nu!
Inte alls vad man vill ha såhär i juli månad! Längtar bara ännu mer tills vi åker till Grekland!

Patrik med bihang har nu åkt till Helsingborg där de ska kalasa i dagarna två innan även de intar allas våran cykelfestival i Vårgårda.

Inte gjort mycket nu på morgonen mer än att ha varit och hämtat en ring jag beställde från Vårgårda Guldsmide.
Hade presentkort där från Patriks moder som behövde användas så bestämde mig för att plocka vuxenpoäng och skaffa mig en ring. Jättefin blev den! Lagom bred, slät och helt i silver. Me like!


- Låååång dag med bil och släp...

Uppe med tuppen idag, eller nja, kanske inte tuppen, men uppe samtidigt som Patrik idag.
Vid kvart över 6 i morse va jag hemma hos pappa igen, där möttes jag av en vääääääääldigt morgontrött liten Unix som låg heeelt utslagen i hagen :) Åh, så söt och go va hon. Ville verkligen inte gå upp, men väl uppe så burrade hon ihop sig, sträkte lite på sig och sedan va vi iaf lite mer vakna.

In och på med stallkläderna för att borsta och slänga in lite hö i trailern.
Allt gick som på räls. Slutligen rullade jag iväg för att hämta min resekamrat Veronica och sedan for vi till Åby.
Va skönt att ha med henne i bilen, blev så lugnt och skönt, och för en gångs skull så va jag inte ett dugg nervös över att åka till veterinären!

Väl där fick jag skriva in oss, och jag hade tur idag! Jag fick ha den veterinären som jag ville! Känndes tryggt och roliga va att hon kom ihåg mig och våran opperation som vi gjorde för ett flertal år sedan hemma hos pappa.
Iaf, halt va min lilla donna, så vi hade inte åkt i onödan som V befarade först.
Så vi böjde hit och dit, springa lite till, sedan lägga bedövning, in i box, vänta 20min, in och böja igen, springa lite till och lägga bedövning. Denna procedur gjorde vi ännu en gång. Så min lilla stackare fick många stick i sig idag. Men vad hon skötte sig min lilla häst! Stolt är jag. Men efter alla stick och böjningar så blev det fram med det tyngre och droga henne för röntgen. Så bakhaserna röntgades. Där i fanns inget förändrat, ingen början på spatt eller knasigt i muskler.

Vi konstaterade följande;
Hon har inflammation i hovleden höger fram och även inflammation i haserna.
Så summan av kardemumman blev att hon fick behandling i hovleden, va behandlad där en gång tidigare, men cortison och tuppkam, sedan la hon cortison i båda bakhaserna. Hemma ska vi banta lite(okej, rätt mycket :P) boxvila och en liten liten sjukhage. Men är nu som sagt skönt att veta vad som har varit problemet.
Även om det kommer ta sin tid innan hon är igång igen gör de mig inte mycket, jag är så glad ändå :)

Allt kommer bli så bra så i slutändan! :)


- Bedövande morgon...

Har vart iväg hos tandläkaren nu på morgonen, skulle laga en liten tand som hade någon skavank.
La bedövning då min tandläkare kan vara lite väl grov i sina tag, så ja, nu sitter jag med en härligt bedövande känsla i hela vänstra delen av överkäken! :P Icke så skönt, är lite knepig känsla.
Fast är ju inte som den gången då det lades bedövning på båda sidorna för något arbete, va de nu va.
En god vän fick sig ett gott skratt när hon träffade mig då.

Dagen för övrigt?
- Städa michibichi inför i morgon, koppla på släp, tanka(?)

Så är bara att sätta igång

- Måndagskväll

En ganska halvdassig morgon till måndag, tog en vändning till att bli en faktiskt ganska bra måndag :)

Vaknar med en såndär underbar(not) smärta i bihålorna mina så jag tror att jag nästan höll på att dö av. Fifan, får nog redan börja min vintersäsong med mössa på nu tror jag... Iaf, fick försöka vara glad när jag skuttade upp ur sängen för att hjälpa farsgubben med att köra hem balar. Gick så fint så tills vi skulle köra hem andra lasset. Där mitt på vägen hade en hjullastare med sitt flak fullt med sand fått punka. Så ja, vi fick åka hem utan trakorn och balarna. Men efter några timmar så rullade den hem igen som tur va.

Därefter gjorde jag nog pappa nöjd iaf med att laga gudomligt god pastasås idag :) va kul att få höra
" Vad gott det smakade idag, vad har du gjort med den? "
Sara blev klad heest :) haha.
Sedan for jag till Crazytorp för att hälsa på. Illans trevligt att åka dit bara sådär för att kolla läget. Slutade med att jag fick motionera Veronicas häst så de skulle kunna fira sin bröllopsdag med att äta ute. Man säger ju inte nej till att få rida ? Roligt var'e allt! Gnistra va så snäll så :)

Kvällen rundas av med mer mat, men med my beloved Patrik. Mys.
Och så sitter jag här nu. Ska väl snart slå igen de små ögonen för att nana så man kommer upp i morgon... Kan bli lite problematiskt men ska nog gå.

Night Night

- Peppar

Sitter här hemma hos pappa och laddar känns det som.
Spotify går på högtryck med sommarmusik.
I morgon vankas det KullingsTrofén här. Så är lätt instängd ett par timmar(snarare ganska många timmar.....) i morgon. Gör visserligen inget, har ju lätt den roligaste sträckan de får köra i morgon tror jag.
Provåkte lite förut med pappa, hoho , de kommer som sagt gå fort i morgon!
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>

- Fredaaaag

Då har denna fredagen börjat med maaaaaaaaaaaaaaaaaaaassa regn!
Visserligen ganska skönt när man hör regnet smattra på rutan, när det forsar i stuprännan, och ja, man ligger i sängen breve någon man tycker om, ja, då spelar det inte så stor roll att det regnar ute :)Har även under dagen ringt till kliniken i Åby och bokat en tid för att reda ut vad det är för fel med min älskade Unix. Är jobbigt att inte riktigt veta vad det är som är galet. Hoppas på att jag får en speciell veterinär, hon har jobbat i Vara med de veterinärer som vi har kontrakt med, och hon är superduktig. Huvudsaken är ändå bara att få ett konsaterande så jag vet vad jag ska göra.


Dagen för övrigt? Ja, ska väl fortsätta att äta mina jordgubbar som jag har här hemma. Gott i magen ^^

- Inte så som man tänkt sig....

Hade så smått kommit igång med lilla Unix igen efter det som hänt för snart ca 3 månader sedan. Men så kom ett bakslag... Hon har de senaste dagarna inte varit sig lik i sin gång, så ska åka in och kolla henne... Får bli hältutredning, koll av allt på hela henne. För något är inte som det ska.. Så oerhört tråkigt.. Men det som ändå känns skönt är att hon är pigg och glad för övrigt. Så hoppas det inte är något allvarligt.

- Back in action, igen!

På begäran så ska jag ännu en gång börja underhålla er gott folk, med mina funderingar, tankar och händelser i mitt lilla liv.


Mycket har hänt sedan sistens. Både bra och dåliga saker har man varit med om. Men istället för att fokusera på det som har varit så tittar vi framåt. För att bara se till det förgångna gör att man fortfarande trasslar runt i gamla vanor, gamla mönster och sådant som inte alltid är så bra...


Så, vad gör jag nu för tiden? Jag fortsätter mitt liv med att vara fritidsforskare på heltid, attans att det inte är så bra betalt bara.. Men wth, jag kämpar på, på mitt allra bästa sätt så jag också kan komma dit jag vill, vad det nu är...


Har även denna veckan bosatt mig i P´s lägenhet. Skönt att vara här faktiskt. Trivs med att få göra det som jag känner för. Så, pysslar runt, städar, tvättar, diskar, möblerar lite på kryddorna i kryddhyllan.. Ja, jag gör det som faller mig in dessa dagar.


Annars de kommande dagarna här så ska det göras sylt! Saras ääääääälskade jordgubbssylt! ÅH så roligt det ska bli! Och lär ju äta mig fördärvad på de där röda underbara bären.


Ja, uppdatering följer